kalview1.gif
kalview2.gif gr.gif
kalview3.gif
Waar Ligt Kályves 
In & Om Kályves

OVER KÁLYVES


Dit hoofdstuk gaat dus over Kályves. Het heeft twee afdelingen, zoals je hier links ziet, de eerste gaat over waar het nu precies ligt en de tweede geeft wat meer beeld over de omgeving.

Dat de naam van dit gehucht gemakkelijk aanleiding geeft tot misverstanden ontdekten we niet lang nadat we ons hier hadden gevestigd.
Mijn partner had iets besteld op het Internet, en op een morgen gaat de telefoon en meldt iemand zich namens een expeditiebedrijf in Kalamata. Hij zegt dat hij een pakje wil komen bezorgen maar dat hij buiten Kalamata niet erg bekend is. Dus zegt m'n partner dat hij gewoon naar het dorpsplein van Kályves rijdt en daar ons even belt dan komt één van ons wel naar hem toe om het in ontvangst te nemen. Die dag horen we verder helemaal niets meer. Dagen later gaat de telefoon weer en meldt zich dezelfde man enthousiast dat hij op het dorpsplein is aangekomen en zegt mijn partner, meteen naar hem toe te komen. Na een kwartier komt ze weer thuis met de mededeling dat er helemaal niemand was! Als niet kort daarna de telefoon weer gaat en de bezorger vraagt waar we blijven vraagt m'n partner wáár hij dan staat want ze heeft toch niemand gezien... Nou, hij staat toch echt op het dorpsplein van Kalýves! Blijkt hij dus op het dorpsplein van Kalýves op het eiland Kreta te staan!!

Kortom, voor de juiste plaatsbepaling klik je op de eerste link hier aan de linkerkant en meer beeld van de Exo Mani vindt je bij de tweede link.